Рекорд дальності у 1500 км: по НПЗ у Башкирії вдарив дрон СБУ (відео)

Рекорд дальності у 1500 км: по НПЗ у Башкирії вдарив дрон СБУ

У росії продовжується "вибухове" 9-те травня. Після нічної "бавовни" на двох нафтобазах у Краснодарському краї рф, зранку далекобійний дрон "завітав" і до республіки Башкортостан, де уразив НПЗ "Газпром нафтохім Салават".

Українські дрони вразили один із найбільших нафтопереробних заводів росії — "Газпром нафтохім Салават". За даними українських джерел, це був дрон Служби безпеки, який встановив рекорд, подолавши відстань у 1500 кілометрів.

Про це повідомляють джерела Суспільного.

Як відзначили джерела, безпілотник влучив в установку каталітичного крекінгу нафти.

“Після нічної “бавовни" на двох нафтобазах у Краснодарському краї рф, зранку далекобійний дрон “завітав" і до республіки Башкортостан, де уразив НПЗ “Газпром нафтохім Салават", — зазначило джерело у спецслужбах.

Серед найбільших виробничих комплексів росії в галузі нафтохімії та переробки нафти виділяється "Газпром нафтохім Салават", який спеціалізується на виробництві бензину, дизельного пального й інших видів продукції.

“СБУ вкотре довела, що має потужні технологічні рішення, які допомагають наносити ворогу болючих ударів. Це значить, що російські НПЗ та нафтобази, які працюють на ВПК, не можуть почувати себе в безпеці навіть в глибокому тилу", — зазначило поінформоване джерело.

Раніше ми писали, що у ніч на 9 травня у місті Білгород, росія, сталися вибухи та пожежі. Невідомі безпілотники також атакували нафтобазу у селі Юрівка під Анапою, Краснодарський край.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook !