На Херсонщині СБУ оголосила підозру церковному служителю УПЦ(МП) за злочини проти України

 На Херсонщині СБУ оголосила підозру церковному служителю УПЦ(МП)

Служба безпеки України оголосила про підозру клірику УПЦ(МП) Назарію Шкілю, який відкрито агітував за приєднання Херсонської області до Росії та активно співпрацював з окупаційною владою. Відповідна заява з’явилася в офіційному Telegram каналі відомства.

Повідомляється, що СБУ накопичила достатньо доказів для звинувачення колаборанта Назара Шкіля – іподиякона, що належить до так званої "Херсонської єпархії рпц" в тимчасово окупованій частині області.

Варто зазначити, що під час окупації він був одним з перших, публічно підтримав дії окупантів, прийнявши рішення про співпрацю як діяч місцевої громади УПЦ (МП).

Пізніше голова окупаційної адміністрації Херсону володимир сальдо затвердив його "кандидатуру" на посаду голови місцевої окупаційної структури, яка маскувалась під "громадське об’єднання молоді".

На цій посаді згаданий клірик Назарій Шкіль залучив "однодумців" до перефарбування стели на в’їзді в окупований Херсон у кольори російського прапора, про що він заявив під час прямої трансляції на центральних телеканалах росії.

Крім агітації серед вірян на підтримку брехливого референдуму про "приєднання" області до Росії, Шкіль та його батько – настоятель місцевої церкви УПЦ (МП), після звільнення Херсонщини, втекли до міста Ставрополь, що в росії.

Наразі колаборанту інкриміновано три статті, які передбачають відповідальність за колабораційну діяльність, заперечення збройної агресії рф проти України, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Зараз тривають всі необхідні заходи, щоб притягнути церковного служителя УПЦ(МП) до відповідальності за його дії проти українського народу.

Також вирішується питання щодо кваліфікації дій його батька, який також був залучений у злочинній діяльності на користь рф.

Нагадаймо, що на Харківщині судитимуть колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації свого села стала пособницею росіян та "здавала" їм інформацію про односельців, які мали проукраїнську позицію. Їй інкриміновано пособництво державі-агресорці.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!