Суд заочно заарештував ексочільника Фонду держмайна України – САП

Його підозрюють у тому, що він «очолював злочинне угруповання, яке протягом 2019 – 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств

Вищий антикорупційний суд обрав заочний запобіжний захід колишньому голові Фонду державного майна України, у вигляді тримання під вартою, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура 8 травня .

«Після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, та доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – зазначено у дописі.

Детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП 22 березня 2023 року повідомили про підозру колишньому голові Фонду державного майна України. Його підозрюють у тому, що він «очолював злочинне угруповання, яке протягом 2019 – 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» і один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

У повідомленні САП і НАБУ не вказані імена фігурантів, водночас відомо, що у вказаний період Фондом держмайна керував Дмитро Сенниченко. Верховна Рада звільнила його з посади в лютому 2022 року.

У НАБУ також повідомили, що в.о. директора «ОПЗ» і радника голови ФДМУ затримали. Коментарів Сенниченка чи інших фігурантів із цього приводу наразі немає.

Форум