Стало відомо, що чекає на Україну та Європу, якщо США вийдуть з НАТО

США можуть вийти із НАТО вважає видання Foreign Affairs. Проте без Америки ця структура навряд виживе, вважають журналісти. Як наслідок, Україна може програти війну, а деякі країни можуть задуматися над створенням власної ядерної зброї

Наступного року Сполучені Штати можуть вийти із НАТО, якщо президентом країни стане Дональд Трамп. Як підкреслює видання Foreign Affairs, у Штатах це розуміють і навіть ухвалили закон, який чітко забороняє президенту одноосібно приймати рішення про вихід із Альянсу. Для цього потрібно отримати підтримку у сенаті або обох палатах. Хоча, які відзначають журналісти, це не стане перепоною для Трампа. За їх словами, він може просто відкликати американські війська і командирів з Європи. Окрім того, Тамп також може зробити все для того, аби блокувати рішення Альянсу. Такі дії, вважають журналісти, дуже сильно послабить НАТО.

Стало відомо, що чекає на Україну та Європу, якщо США вийдуть з НАТО

НАТО

Якщо Трамп зможе стати президентом, а також таки вирішить, що США повинні вийти з Альянсу, то першою жертвою цього рішення стане Україна. Журналісти відзначають, що Трамп і далі не підтримує надання військової допомоги Україні і хоче зберегти хороші відносини з Росією. Якщо ж США припинять свої оборонні зобов’язання перед Європою, то там будуть почуватися більш вразливими перед можливою агресією РФ і як результат, стануть менше допомагати Україні.

Журналісти прогнозують, що у разі програшу, Україну чекають жорсткі репресії від РФ та насильницька русифікація.

При цьому, відзначає видання, це тільки початок всього того поганого, що може статися. Журналісти підкреслюють, що без допомоги США, НАТО ефективно не зможе захищатися, а російський диктатор Володимир Путін спробує захопити країни Балтії.

На думку журналістів, така ситуація може привести до того, що без США НАТО взагалі припинить своє існування, а деякі країни навіть почнуть займатися розробками власної ядерної зброї.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що війна в Україні зруйнувала міф про всесильне НАТО.