Чи зможе РФ шантажувати Францію ядеркою. Якого облизня спіймає Путін

Погрожувати Франції ядерною зброєю безглуздо, оскільки Франція також є ядерною державою, відзначив в ефірі 24 каналу експерт-міжнародник Максим Несвітайлов. За його словами, в РФ почали розуміти, що шантажувати Париж – безглуздо

Згідно з опитуваннями, більше 50% французької молоді при потребі готові приїхати воювати в Україну. Як відзначив Максим Несвітайлов, президент Еммануель Макрон вловив настрої своїх виборців, тому і робить резонансні заяви із приводу можливого введення військ Франції в Україну.

Чи зможе РФ шантажувати Францію ядеркою. Якого облизня спіймає Путін

Еммануель Макрон

При цьому експерт переконаний, що в РФ взагалі не можуть жодним чином протидіяти ідеям французького президента. Більше того, додав, він, в Росії це прекрасно розуміють. Втім, додає експерт, мова йде про середню управлінську ланку, яка усвідомлює наслідки введення французьких військ в Україну, хоча еліта Кремля в цьому питанні все ж знаходиться "далеко від істини".

Окрім того, Несвітайлов вважає, що у Росії не вийде лякати та шантажувати Францію, оскільки вона також є ядерною державою. В цьому контексті експерт додав, що розпіарена російська ракет "Ярс" вже двічі провалювала випробування.

"Тому Росія не дуже сильно може собі дозволити якось на це реагувати. Вони, звісно, можуть кидатись голослівними погрозами",

- відзначив експерт і додав, що схоже на те, що французький президент "зловив кураж" і десь на рівні підсвідомості уявляє себе Наполеоном і хоче стати одним із найбільш потужних президентів в історії країни.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав про те, що президент Франції Еммануель Макрон допустив можливість введення французьких військ в Україні за двох умов. По-перше, це може статися тоді, коли Росія прорве фронт. По-друге, українська влада повинна офіційно звернутися до Франції за допомогою.

Окрім того, в РФ уже заявили про те, що у разі введення французьких військ, вони будуть "знищені". Також в Росії заявили, що отримають право на "симетричні дії" і можуть вдарити ракетами по території Франції.