Жолнович розкрила фінансові сторони соціальної програми «Дитина не одна»

Діти.

З цього місяця Кабміном запроваджено новий вид соцдопомоги у рамках ініціативи «Дитина не одна» — ідеться про маленьких українців, які залишилися без батьків, але не отримали статусу дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про те, яку допомогу виплачуватимуть громадянам, які тимчасово помістили осиротілих дітей у себе — родичам, знайомим, прийомним сім’ям/дитячим будинкам сімейного типу, пише «НБН», посилаючись на пояснення, яке пролунало від глави Міністерства соціальної політики України Оксани Жолнович в ефірі телемарафону на YouTube-каналі «ТСН».

За словами Жолнович, такий різновид піврічної фіндопомоги уряд передбачив, щоб вищеописані категорії небайдужих громадян/структур змогли забезпечувати дітям необхідні умови та догляд: залежно від віку дитини, сума соцвиплат варіюватиметься від 6 407 гривень до 8 000 гривень (якщо у дитини інвалідність — від 8 970 гривень до 11 190 гривень).

Глава Мінсоцполітики пояснила 6-місячний період нарахування подібної допомоги дітям:

Поки їй судом або органами опіки та піклування нададуть статус і визначать її подальшу долю — а це може бути тривалий проміжок часу, до півроку, часом рік.

Раніше ми писали про те, що в Мінсоцполітики пояснювали причину затримки виплат переселенцям у березні.