Кримський міст слід знищити. Аналітик на пальцях пояснив, чому ЗСУ це мають зробити

Військовий оглядач Олександр Коваленко розкритикував інформацію про те, що Кримський міст нібито вже не потрібно знищувати. За його словами, ця інформація не витримує критики

Одна з моніторингових груп OSINT заявила про те, що нібито вже немає необхідності знищувати Кримський міст. За їхніми висновками, нібито цей міст окупантів уже втратив свою значущість, оскільки його вороги майже не використовують для того, щоб перекидати свою військову техніку. Але там також визнали, що цим мостом продовжують постачати цивільні вантажі на окуповану територію Криму, а також йдуть мостом і пасажирські перевезення.

Кримський міст слід знищити. Аналітик на пальцях пояснив, чому ЗСУ це мають зробити

Кримський міст

Висновки моніторингової групи, м’яко кажучи, здивували військового оглядача Олександра Коваленка. Він заявив, що перевезення Керченським мостом боєприпасів і військової техніки для окупаційних військ і далі продовжуються. За його інформацією, до Керчі й надалі регулярно прибувають вагони з військовою компонентою.

Також, як підкреслив Коваленко, Кримським мостом і далі поставляють нафтопродукти для окупаційної армії. Щодо пасажирських перевезень, про які говорять представники моніторингової групи, то, за словами Коваленка, йдеться про перекидання ворожого контингенту.

"ЖД-гілка, що автомобільна, продовжують активно використовуватися",

— заявив Коваленко.

При цьому експерт наголосив, що анексований Крим і надалі відіграє важливу роль транзитного, а також логістичного вузла. За його словами, цей вузол замінити не зможе ні дорога через окуповані Маріуполь чи Бердянськ.

Коваленко заявив, що тільки Кримський міст здатний забезпечити окупаційне угруповання у режимі 24 на 7 усім необхідним для війни.

За словами експерта, у цьому контексті дуже дивно звучить висновок аналітиків про те, що Кримський міст вже не варто знищувати.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав про те, коли на думку розвідки буде знищено Кримський міст.